Kan een PVC-vloer zelf gelegd worden, of toch een expert inschakelen?

Als u eenmaal een mooie PVC-vloer op het oog heeft, rest er nog maar een vraag: is dit zelf te leggen of moet er een expert ingeschakeld worden?

In dit artikel geven we een uitleg over het proces zodat u de beslissing wat makkelijker en beter gegrond kunt maken.

PVC-vloer zelf leggen

Stap 1 – Ondergrond voorbereiden

Als de basis niet goed is, kunt u de vloer nog zo mooi leggen, het resultaat zal teleurstellend zijn! Sla deze stap dus niet over! De ondervloer dient compleet egaal, droog, vet- en stofvrij te zijn. Hoe dikker de PVC hoe minder glad de vloer hoeft te zijn.

Stap 2a – Vastlijmen

Sommige PVC vloeren dienen aan de ondergrond vastgelijmd te worden. Let hierbij goed op dat de naden perfect aansluiten! Zo bereikt u een optimaal resultaat.

lijmen PVC vloer

Stap 2b – Vastklikken

Er zijn ook PVC vloeren die net als laminaat met een kliksysteem vast worden gezet. Dit soort PVC vloeren wordt zwevend gelegd. Let goed op dat u bij de randen wat ruimte overlaat zodat de vloer bij temperatuurschommelingen kan krimpen en uitzetten. Ook kunt u voor een specialist kiezen, die de vloer voor u komt leggen.

PVC-vloer laten leggen

Als u kiest om een vloer te laten leggen dient u als eerste goed te kijken naar de voorwaarden en diensten van een bedrijf. Niet alle bedrijven bieden ook een egalisatieservice aan en zullen alleen leggen op al klaargemaakte vloeren. Als gemiddelde prijs kunt u denken aan ongeveer €22 per m2 geëgaliseerde, voorbereide en beklede vloer.

Conclusie: Wat te doen?

Als uw ondervloer glad is en makkelijk voor te bereiden, is het ook zeer gemakkelijk om de klus zelf te doen. Als u het alsnog niet aandurft of de vloer te veel beschadigd is, kan het verstandig zijn om een specialist in te schakelen. En, wat gaat u doen?