Wanneer u nog wat goud heeft liggen, kan dat veel waard zijn

Er zijn veel juweliers en andere bedrijven die zich specialiseren in de in- en verkoop van goud. Steeds vaker zien deze mensen langskomen die geldproblemen hebben. Ze hebben bijvoorbeeld een grote rekening niet betaald moet worden, zoals een aanslag van de belastingdienst. Het geld hebben ze niet, maar ze hebben nog wel gouden sieraden.

Soms van zichzelf, maar soms ook van uit bijvoorbeeld een erfenis. Bij een bedrijf dat goud inkoopt werkt het eigenlijk heel erg simpel. Je komt langs met je gouden sieraden, en vervolgens wordt er bepaald hoeveel je goud waard is. Dat is geen natte vinger werk, maar wordt op een professionele manier gedaan.

Hoe werkt het dan precies?

goud verkopenAls u langskomt met uw goud, dan wordt er eerst bepaald hoeveel karaat het goud precies is. Aan de hand van het aantal karaat wordt bepaald hoeveel van uw sieraad puur goud is. Vervolgens wordt het sieraad gewogen op een geijkte weegschaal.

Vervolgens is het heel gemakkelijk uitrekenen hoeveel uw goud waard is. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid puur goud, en naar de huidige goudkoers. Vervolgens wordt er een prijsopgave gedaan. Dit geld kunt u vaak direct meenemen, in contacten. Voor goud inkoop den Haag heeft u diverse keuzes.

Een goud inkoper moet toch ook iets verdienen?

U zult begrijpen dat een goud inkoper ook een boterham moet verdienen. Daarom is het bedrag dat u van de goud inkoper krijgt altijd lager dan de huidige goudkoers. De goud inkoper heeft diverse kosten zoals de huur van het pand, personeel etc. etc. Daarnaast moet er nog iets verdiend worden, en loopt de inkoper een risico dat de goudkoers ineens zal gaan dalen. Dit is allemaal in de prijs opgenomen. U kunt naar diverse goud inkopers gaan om het goud te laten vergelijken.

Als u dus een rekening heeft die betaald moet worden, dan kan het interessant zijn om uw goud in te laten wisselen voor contact geld. Er zijn diverse bedrijven in Den Haag die u kunnen helpen.