Zwanger? Lees dit

zwangere vrouwDe baarmoeder kan worden beschouwd als een krachtige spier. De spier is groot en sterk. Deze spier zorgt ervoor dat uw kindje in uw buik kan groeien. Eigenlijk een wonder. Sommige vrouwen hebben last van harde buiken tijdens de zwangerschap.

Dit is een verveld verschijnsel waar sommige vrouwen last van hebben. Een harde buik wordt veroorzaakt door de baarmoeder. De spier spant zichzelf aan, en dit kan ervoor zorgen dat je buik erg hard aanvoelt. Er zijn een aantal redenen waarom dit gebeurd. In dit artikel lees je er meer over..

Maak jij je zorgen?

Het is heel normaal dat je je zorgen maakt als je last hebt van een harde buik tijdens je zwangerschap. Veel zwangere vrouwen maken zich hierover zorgen. Let wel op: dit is geen medisch advies. Als je twijfelt, neem dan contact op met je huisarts.

Als je druk in de weer geweest bent (bijvoorbeeld met het huishouden) dan kan dit de reden zijn van je harde buik. De spieren in de baarmoeder spannen zichzelf dan aan, en dit kan een oorzaak zijn. Als dit het geval is kun je het beter even rustig aan doen. Laat die man van je het huishouden maar even doen, jij moet rust nemen.

Kindje snel gegroeid tijdens de zwangerschap

Maar ook als je kindje in korte tijd snel is gegroeid kan dit een reden zijn van de harde buiken. Bij een snelle groei gaat de baarmoeder ook sneller oprekken, wat de spier uiteraard belast. Ook dit kan een reden zijn dat je buik erg hard is geworden.